خبرنگاران کارشناس امور اجتماعی:کرونا،تعاملات اجتماعی را تحت الشعاع قرار داد

به گزارش بلاگ پو، اهواز- خبرنگاران- مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان از ویروس کرونا به عنوان یک بیماری ضد بشری و اجتماعات انسانی نام برد و گفت:این بیماری تعاملات اجتماعی را تحت الشعاع قرار داده است.

خبرنگاران کارشناس امور اجتماعی:کرونا،تعاملات اجتماعی را تحت الشعاع قرار داد

صادق کریمی کیا دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران اضافه نمود:در حوزه بهداشت به نظر می رسد که بشر باید بین ملاحظات فردی و جمعی که قبلا داشته با الزامات بهداشتی و رعایت دستورالعمل های بعد از شیوع کرونا تفکیک قائل گردد.

وی ادامه داد:وقتی به دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نگاه می کنیم تاکید می گردد که فاصله فیزیکی با فرد دیگر باید رعایت گردد و به عنوان مثال نباید دست داد؛ در صورتی که این موضوع جز مراودات اجتماعی بشر است و اگر این محدودیت ها رعایت نگردد؛ فرد با احتمال خطر سرایت ویروس و احتمال مرگ روبه رو خواهد شد.

کریمی کیا با بیان اینکه تغییر مناسبات و تعاملات اجتماعی که تا به امروز بشر با آن زیست نموده و جز تعاریف جامعه شناسی از انسان به عنوان موجود اجتماعی است، فعلا باید حذف گردد، گفت: قطعا این شرایط تبعات اجتماعی و فرهنگی مختلفی را در پی خواهد داشت؛درصورتی که علم جامعه شناسی اعتقاد دارد که تغییرات اجتماعی و فرهنگی به صورت بطئی و و تدریجی صورت می گیرد تا انسان بتواند خود را سازگار کند.

باید پذیرفت که کرونا در جامعه حضور دارد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه کشور هم اکنون از مرحله شوک خارج و در مرحله پذیرش شرایط است، گفت: بنابر این باید پذیرفت که کرونا در جامعه حضور دارد؛ و با حضور این ویروس می بایست زندگی کرد؛ اما سوالی که در این بین وجود دارد این است که چه کاری باید انجام داد که خطر سرایت و مرگ را از خودمان ساقط کنیم.

وی این امر را مستلزم رعایت دستورالعمل ها و الزامات اقتضایی دانست و اضافه نمود: قطعا رعایت بهداشت فردی و جمعی قبل از کرونا در شرایط فعلی کاربرد ندارد به این معنی که کرونا، پروتکل و شرایط خاص بهداشت فردی و جمعی را به بشر تحمیل نموده است.

کریمی کیا تاکید نمود: همه کشورهای جهان اقداماتی برای مقابله با این ویروس اعمال نموده اند که شامل قرنطینه، فاصله گذاری اجتماعی است اما در این بین شاید جامعه ایبتواند بدون ملاحظات و مداخله از این شرایط عبور کند؛ اما قطعا تلفات و تبعات اجتماعی و مالی را در پی خواهد داشت.

او با بیان اینکه تغییرات پیش آمده و تمکین از آنها طی 2 تا سه ماه در حوزه اجتماعی برای ما شوک آور بود، گفت: به عنوان مثال استان خوزستان به واسطه بافت فرهنگی و اجتماعی، دارای یک بافت جمعی است و مناسبات و آیین هایی برای شادی ها، عزاداری ها، سوگواری و ترحیم دارد و حال با وجود شیوع کرونا اعلام می گردد که در صورت فوت عزیزان، اجازه برگزاری مراسم داده نمی گردد.

تبعات روانی و اجتماعی محدودیت ها احتیاج به مراقبت دارد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان ادامه داد: در این شرایط دولت بر اساس سیاست گذاری برای حفظ سلامت شهروندان این حق را از افراد گرفته و در این رابطه می بایست مراقب تبعات روانی و اجتماعی آن و اقدام جبرانی حمایت اجتماعی به شکل دیگر باشیم .

کریمی کیا شرح داد: عده قابل توجهی هم به برگزاری چنین مراسمی که باعث سرایت بیماری به دیگران می گردد، راضی نیستند؛ برای اینکه نمی خواهند اطرافیان را به خطر بیندازند، پس می پذیرند که مراسم برگزار نکنند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان توضیح داد: ولی برگزار نکردن مراسم به لحاظ اجتماعی و تبعات ناشی از آن باعث می گردد که فرد از تسلای خاطر، محروم گردد و خلأ حمایت جمعی دارای تبعاتی است که تا مدت ها آثار آن پابرجا خواهد بود.

متضرر شدن مفاهم جامعه شناسی به واسطه تغییر اجباری رفتار افراد

وی شرح داد: واقعا هیچ جامعه شناسی نمی توانست این موضوع را پیش بینی کند که چنین اتفاقی در حوزه پزشکی و بهداشتی رخ دهد و باعث تغییرات سریع و عمیق تمامی مناسبات و تعاملات افراد در تمام جهان گردد؛ به این خاطر که ما به عنوان افرادی که در جامعه زندگی می کنیم دائما با این احتمال روبرو هستیم که مجبور به کنترل تماس های خود با فرد دیگری هستیم و این موضوع باعث درگیری ذهنی بسیار زیادی خواهد شد.

این کارشناس حوزه امور اجتماعی با بیان اینکه باید منتظر باشیم و ببینیم که ویروس کرونا تا کجا قصد پیشروی دارد، گفت: باید توجه داشت که تمامی تحلیل های اجتماعی بشر با شیوع این ویروس تحت الشعاع قرار گرفته و ممکن است بعدا بگوییم که انسان عبارت است از فردی که در میان جمع زندگی می نماید اما از فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی برخوردار است.

کریمی کیا توضیح داد: این شرایط حتی ممکن است مفاهیم اساسی جامعه شناسی در خصوص جامعه را دچار تغییر کند و با توجه به اقتضائاتی که بر ما تحمیل شده ممکن است تعاریف مجددی از جامعه را به وجود بیاید.

وی اضافه نمود: تا این لحظه می توان گفت در حوزه فرهنگی و اجتماعی تبعات شیوع این ویروس بسیار عمیق است؛ وقتی در یک جامعه نمی توان مثل گذشته مراسم شادی و عزا برگزار کرد به این معنی است که از داشتن اوقات فراعت، انجام مراسمات، آیین های مذهبی که نوعی حمایت اجتماعی محسوب می گردد، محروم است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با تاکید بر اینکه این روال جزیی از سبک زندگی و زیست بشر بوده، گفت: اما می بینیم در این شرایط جامعه و فرد دچار استرس، تنش، اضطراب و افسردگی در زمینه فردی و تغییرات اجتماعی و مالی در حوزه جمعی خواهد شد.

کریمی کیا با اشاره به اختلافات زناشوئی به دلیل فشار عصبی ناشی از کنار هم زیستن در بعضی از کشورها، گفت: پس ضروری است تا الزاماتی که ویروس کرونا بر ما تحمیل نموده را به دقت آنالیز کنیم تا برای جهانی بعد از پسا کرونا برنامه ریزی داشته باشیم که چگونه باید این محرومیت ها را جبران کرد.

namasho.com

نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
منبع: ایرنا
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 23910

به "خبرنگاران کارشناس امور اجتماعی:کرونا،تعاملات اجتماعی را تحت الشعاع قرار داد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران کارشناس امور اجتماعی:کرونا،تعاملات اجتماعی را تحت الشعاع قرار داد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید